Du vet väl att du som astmatiker hjälper oss plantera träd i regnskogen?
Du vet väl att du hjälper oss ta hand om jordens lungor när du tar hand om din astma? Läs mer

Ny forskning: Rökning leder till oåterkalleligt försämrad lungfunktion

Mycket få kvinnor röker idag under sin graviditet eftersom det är allmänt känt att barnets lungfunktion försämras och risken för astma ökar. Liknande samband med reducerad lungfunktion har man nu funnit hos rökande tonåringar i Stockholm, vilket betyder att rökning snabbt försämrar hälsan även hos mycket unga personer. Man beräknar att lungorna har växt färdigt runt 25 års åldern. Därför är det särskilt problematiskt om lungfunktionen försämras under tonåren då det leder till oåterkalleligt försämrad lungfunktion och hälsa (Thacher et al. Tobbaco smoke exposure in early life and adolescence in relation to lung function, Eur Respir J. 2018).

Det är aldrig för sent att sluta med rökning:

1177 – Sluta röka

Slutarökalinjen

Läs mer om astma här

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Missa aldrig ett blogginlägg!

Följ oss: