Du vet väl att du som astmatiker hjälper oss plantera träd i regnskogen?
Du vet väl att du hjälper oss ta hand om jordens lungor när du tar hand om din astma? Läs mer

Visste du det här om astma?

astma

Astma betyder ”andnöd” och beror på att luftrören är kroniskt inflammerade. Att luftrören smalnar så att du inte kan dra tillräckligt djupa andetag. Astma är en av de vanligaste kroniska tillstånden men trots det så är det många astmatiker som kan få fel behandling. Visste du att ungefär 10% av Sveriges befolkning har astma? Eller att det är en av de vanligaste kroniska sjukdomarna hos barn? Här har vi samlat mer fakta som du kanske inte visste om just astma.

Vi på AsthmaTuner vill skapa medvetenhet om sjukdomen och därav hjälpa astmatiker att få leva ett så pass aktivt liv som möjligt. Även om du har astma kan du bli helt symtomfri!

Här kommer 5 snabba fakta som du kanske inte visste

  • Det finns två sorters astma: allergisk och icke-allergisk.
  • Det finns ungefär 30 olika triggers som kan orsaka att besvären för astma uppstår. Bland annat kvalster, pälsdjur, kall luft, pollen, föroreningar m.m. Detta är på grund av att luftrören utsätts för retande eller allergiframkallande ämnen.
  • Ungefär 10% av Sveriges befolkning är astmatiker, det är upp mot 800 000 personer.
  • Det är en av de vanligaste kroniska sjukdomarna hos barn
  • Man kan bli HELT symptomfri från astma. Ja, du läste rätt!

AsthmaTuner

Med hjälp av AsthmaTuner så kan du aktivt följa din behandlingsplan och din lungfunktion för målet att bli helt symptomfri. Vill du läsa mer om hur du kan använda dig av AsthmaTuner och varför det är något för dig? Klicka här för att ta reda på mer!

Se till att hålla utkik här på vår blogg för att inte missa spännande information om astma som kan vara hjälpsamma och användbara för astmatiker och närstående. Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss!

Glöm inte följa oss på Facebook här. Så att du enkelt kan hålla koll på nya blogginlägg.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Missa aldrig ett blogginlägg!

Följ oss: