Du vet väl att du som astmatiker hjälper oss plantera träd i regnskogen?
Du vet väl att du hjälper oss ta hand om jordens lungor när du tar hand om din astma? Läs mer

50% av astmatiker får inte tillräcklig information

Astmatiker kan ha det svårt att behandla sin astma på rätt sätt. Rätt behandling innebär att man tar rätt astmamedicin justerar behandling vid försämring och beroendes på faktorer som t.ex. förkylning, kyla eller träning. Om man gör detta ska man kunna leva som vanligt även fast man har astma.

50% av astmatiker får inte tillräcklig information kring sin behandling

Enligt socialstyrelsen ska sjukvården ge information och utbildning för att astmatiker ska kunna behandla sin astma på rätt sätt. En undersökning gjord av Astma- och allergiförbundet visar att endast 50% av alla patienter fick det. Det är allvarligt eftersom utbildningen är en viktig del i att göra det möjligt att hantera sin astma på ett bra sätt. Det är en utmaning för sjukvården att med begränsade resurser hinna ge alla den individuella utbildning som de behöver för att må bättre i sin astma. Helst av någon som är specifikt utbildad i just astma som t.ex. en astma/KOL-sjuksköterska.

Om AsthmaTuner

Mobilapplikationen AsthmaTuner är utvecklad av en överläkare och barnsjuksköterska som jobbar med personer som har astma. De ser problemet dagligen på kliniken och skapade ett verktyg för vårdpersonalen som gör det lätt för astmatikern att förstå sin behandlingsplan och nyttan av den.

Med AsthmaTuner får man en bild direkt i mobilen på den medicin man behöver och vilken dos man ska ta.  Det är baserat på astmatikerns aktuella hälsostatus och vårdpersonal har tillgång till att se registrerade blås. Det gör det enklare och snabbare för vårdpersonal att justera behandlingsplanen vid behov och att ha en djupare förståelse av personens astma. 

Vi hoppas du tycker om vår lösning och att den hjälper dig att må bättre! 

Se till att hålla utkik här på vår blogg för att inte missa spännande information om astma som kan vara hjälpsamma och användbara för astmatiker och närstående. Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss!

Glöm inte följa oss på Facebook här. Så att du enkelt kan hålla koll på nya blogginlägg.

Läs mer om AsthmaTuner här

Läs mer om astma här

Undersökningen i sin helhet hittar ni här

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Missa aldrig ett blogginlägg!

Följ oss: