Du vet väl att du som astmatiker hjälper oss plantera träd i regnskogen?
Du vet väl att du hjälper oss ta hand om jordens lungor när du tar hand om din astma? Läs mer

Hur fungerar AsthmaTuner?

AsthmaTuner skapades med målet att hjälpa patienter att ta kontroll över sin astma samtidigt som det förenklar och ökar effektiviteten för vårdgivare. AsthmaTuner grundades av Henrik Ljungberg och Björn Nordlund i november 2015.

Baserat på Henrik och Björns forskning och kliniska expertis fann de att….

  • Det finns utmärkta behandlingsriktlinjer men som inte används – trots regulatoriska krav. Att det är tidskrävande för både patienter och vårdgivare med befintliga behandlingsmetoder och arbetssätt.
  • Utbildningen för patienter är ineffektiv, som gör det svårt för patienter att veta vad för information som är användbar och hanterlig för att kunna ta kontroll över sin astma.
  • Det är tidskrävande för både patienter och vårdgivare med befintliga behandlingsmetoder och arbetssätt.
  • Utbildningen för patienter är ineffektiv, som gör det svårt för patienter att veta vad för information som är användbar och hanterlig för att kunna ta kontroll över sin astma.

Hur fungerar det?

AsthmaTuner hjälper dig att ta kontroll över din astma. Tillsammans med vår app så kan du följa din astma tillsammans med en vårdgivare genom att vi kopplar ihop dig med en läkare som ger dig behandlingsråd. Tack vare appen kan du utvärdera din astma när det passar dig genom att testa din lungfunktion och registrera symtomen. Därefter behandlas din data för att du ska få en behandlingsrekommendation och veta vilken medicin du behöver. Astmaappen “AsthmaTuner” hittar du på App Store eller Google Play.

Hur använder jag mig av AsthmaTuner?

Du börjar med att koppla din spirometer med astmaappen via bluetooth, där du kan följa din astma tillsammans med en vårdgivare.

I appen utvärderar du din astma när det passar dig genom att testa din lungfunktion och registrera dina symtom i appen. Sedan får du en behandlingsrekommendation genom en analys av din data och visar vilken medicin som du behöver. Det är allt! Det är lika simpelt och effektivt som det låter.

Hur beställer man en spirometer?

Du får din spirometer från din vårdgivare. Det du behöver göra är att komma igång, det kan du göra genom att klicka här för att starta din resa med en bättre kontrollerad astma.

Kostar det något?

Du betalar inget extra för AsthmaTuner men läkarbesöken hos Min Doktor kostar som vanlig patientavgift, frikort gäller.

Hur sätter jag igång?

För att komma igång med AsthmaTuner behövs två läkarbesök. I det första besöket säkerställer läkaren att din astma lämpar sig för digital behandling. Efter det får får du AsthmaTuners digitala spirometer hemskickad. I det andra besöket får du din läkarordinerade behandlingsplan. Du kan läsa mer om tjänsten här.

Varför AsthmaTuner?

Astma är ett tillstånd som kan utlösas av en mängd olika faktorer, allt från pollen till fysisk ansträngning. Dessa faktorer är individuella och den bästa behandlingen är personlig och behöver en kontinuerlig justering.

Många astmatiker får inte en optimerad behandling vilket leder till att många människor får för mycket eller för lite medicinering, som kan ha en negativ påverkan på livskvaliteten. Därför tror vi, genom att använda vår trådlösa spirometer och vår app, att du får en objektiv återkoppling om vilken medicin du ska ta vid en viss tidpunkt. Inte nog med det så slipper du att ta ledigt från arbetet eller sitta i väntrummet för att få träffa din vårgivare. Nu kan du träffa din vårdgivare digitalt, via video eller telefon.

Låter AsthmaTuner som något för dig?
Klicka här för att komma igång.

 

Se till att hålla utkik här på vår blogg för att inte missa spännande information om astma som kan vara hjälpsamma och användbara för astmatiker och närstående. Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss!

Glöm inte följa oss på Facebook här. Så att du enkelt kan hålla koll på nya blogginlägg.

Läs mer om astma här

Läs mer om AsthmaTuner här 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Missa aldrig ett blogginlägg!

Följ oss:

Foto av Pax Engström

2020 med AsthmaTuner

22 december 2020

Året som har varit med AsthmaTuner Nu är 2020 snart över och även om det…

Testa din astma och plantera träd i regnskogen!

17 november 2020

Nu har vi lanserat samarbetet mellan AsthmaTuner och OneTreePlanted i appen. Våra användare kan nu…

Förbättrad spirometri

Nya referensvärden (Hedenström/Solymar) för spirometri!

04 november 2020

Intresset för spirometri på distans har ökat stort då det möjliggör en god och säker…

Covid spirometry

Är det säkert att göra spirometri på din klinik?

03 september 2020

Visir, munskydd, förkläde, desinficera till man storknar, filter på spirometern och plexiglas. Vi har hört…