Förkylningsastma

Under vintern lider många av förkylningsastma. Vi på AsthmaTuner vill upplysa om orsaker, symptom och tips kring hur du förebygger din förkylningsastma.

Symptom vid förkylningsastma

Astman gör att dina luftvägar blir täta vilket gör att luften har svårare att passera. När du drabbas av en astmaattack kan det kännas som att man andas genom ett sugrör och samtidigt håller för näsan. Symptom vid förkylningsastma kan vara varierande. Till exempel kan det vara tung andning och intensiv trötthet vid ansträngning. Det kan också finnas symptom som långvarig hosta vid förkylning. Vid vanlig astma kommer ofta besvären i perioder, men symptomen vid förkylningsastma uppkommer enbart vid förkylning.

Hur förebygger man förkylningsastma?

Via luften och via direktkontakt sprids förkylningsviruset. Det gäller att vara extra noga med att tvätta händerna med tvål och vatten. Det är också viktigt att inte vistas i fuktskadade miljöer eller i rökiga miljöer då det kan utlösa luftrörsbesvär.

Kan man bli frisk från astma?

Du kan bli helt symtomfri från astma! Astma kan tyvärr inte botas och är som en kronisk sjukdom, men om astman startar i barndomen är chansen relativt god att symtomen blir mildare med åren.

AsthmaTuner

Med hjälp av AsthmaTuner så kan du aktivt följa din behandlingsplan och din lungfunktion för målet att bli helt symptomfri. Vill du läsa mer om hur du kan använda dig av AsthmaTuner och varför det är något för dig? Klicka här för att ta reda på mer!

Se till att hålla utkik här på vår blogg för att inte missa spännande information om astma som kan vara hjälpsamma och användbara för astmatiker och närstående. Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss!

Glöm inte följa oss på Facebook här. Så att du enkelt kan hålla koll på nya blogginlägg.

Läs mer om AsthmaTuner här

Läs mer om astma härMissa aldrig ett blogginlägg!

Följ oss:

Jag är astmatiker och blev smittad av Covid-19

27 mars 2020

Vi har pratat med Jesper. Han är astmatiker och har blivit smittad av Coronaviruset Covid-19….

Hur AsthmaTuner kan underlätta med Coronaviruset

19 mars 2020

Många vårdgivare och astmatiker är oroliga för hur de ska påverkas av coronaviruset Covid-19. AsthmaTuner…

AsthmaTuner i Nyhetsmorgon

19 mars 2020

Idag fick vi den stora äran att gästa Nyhetsmorgon för att prata om astma, pollenallergi…

Team AsthmaTuner – Nicklas

11 mars 2020

Vilka är egentligen team AsthmaTuner? Välkommen att lära känna oss bättre! I den här intervjun…