Vad kan jag göra själv?

Det finns flera saker du kan göra för att minska dina besvär vid astma. Här har vi samlat tre av de saker du som astmatiker kan göra själv för att undvika dina besvär. Undvik att röka, undvik det du är allergisk mot och tänk på vad du ska göra innan träning för att minska dina besvär.

Undvik att röka

Om du har astma ska du inte röka. Rökningen ger lungskador som på sikt försämrar lungornas funktion. Astman blir också svårare att kontrollera och astmaläkemedel fungerar sämre om du röker.Försök också undvika att befinna dig i rökiga miljöer. Passiv rökning är också farlig och ger dig ökade besvär.

Undvik det du är allergisk mot

Om du har allergi är det viktigt att du undviker att utsätta dig för det. Om du är allergisk mot pollen kan det vara bra att vädra på kvällen och natten då pollenhalten är lägre då.

Vid träning

Träning är bra! Du kan träna även om du är astmatiker. Du kan få besvär under träningen därför är det viktigt att ta luftrörsvidgande läkemedel innan träning.

Läs mer  hos 1177 vårdguiden

Optimera din behandling

Många människor får för mycket eller för lite medicinering vilket påverkar livskvaliteten negativt. Nyckeln till att känna sig bättre på kort sikt och förbättra astmakontrollen är att optimera behandlingen. AsthmaTuner berättar vilken som är den bästa behandlingen för dig vid en viss tidpunkt.

Se till att hålla utkik här på vår blogg för att inte missa spännande information om astma som kan vara hjälpsamma och användbara för astmatiker och närstående. Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss!

Glöm inte följa oss på Facebook här. Så att du enkelt kan hålla koll på nya blogginlägg.

Läs mer om AsthmaTuner här

Läs mer om astma härMissa aldrig ett blogginlägg!

Följ oss:

AsthmaTuner subventioneras

24 februari 2020

Vi på AsthmaTuner har glada nyheter! Vi kan nu berätta att AsthmaTuners digitala spirometer ingår…

Astmabesvär i skidbacken

14 februari 2020

Dags att sätta på dig skidorna och inta skidbacken? Vi vill försöka hjälpa dig undvika…

Nu gör vi det enklare att ta kontroll över din astma!

31 januari 2020

Vi vet att det är viktigt för dig ha koll på hur din astma utvecklas…

Nytt år nya funktioner i AsthmaTuner

24 januari 2020

Vi fortsätter att utveckla AsthmaTuner baserat på er feedback! Vi har under hösten arbetat tillsammans…