Du vet väl att du som astmatiker hjälper oss plantera träd i regnskogen?
Du vet väl att du hjälper oss ta hand om jordens lungor när du tar hand om din astma? Läs mer

Nytt år – nya möjligheter för astmatiker

astma

Vi startar igång det nya året och hoppas du har fått ett gott nytt år. Vi vill ge dig som astmatiker bästa starten på det nya året genom att berätta mer om AsthmaTuner och varför det skulle vara en bra start på året för just dig!

AsthmaTuner skapades med målet att hjälpa patienter att ta kontroll över sin astma samtidigt som det förenklar och ökar effektiviteten för vårdgivare. Vi hoppas att 2020 blir året då du tar kontroll över din astma! Vi finns här för att hjälpa dig. Nedan kan du läsa mer om hur AsthmaTuner fungerar och varför det kan vara något för dig.

Hur fungerar det?

AsthmaTuner hjälper dig att ta kontroll över din astma. Tillsammans med vår app så kan du följa din astma tillsammans med en vårdgivare genom att vi kopplar ihop dig med en läkare som ger dig behandlingsråd. Tack vare appen kan du utvärdera din astma när det passar dig genom att testa din lungfunktion och registrera symtomen. Därefter behandlas din data för att du ska få en behandlingsrekommendation och veta vilken medicin du behöver. Astmaappen ”AsthmaTuner” hittar du på App Store eller Google Play.

Hur använder jag mig av AsthmaTuner?

Du börjar med att koppla din spirometer med astmaappen via bluetooth, där du kan följa din astma tillsammans med en vårdgivare.

I appen utvärderar du din astma när det passar dig genom att testa din lungfunktion och registrera dina symtom i appen. Sedan får du en behandlingsrekommendation genom en analys av din data och visar vilken medicin som du behöver. Det är allt! Det är lika simpelt och effektivt som det låter.

Hur beställer man en spirometer?

Du får din spirometer från din vårdgivare. Det du behöver göra är att komma igång, det kan du göra genom att klicka här för att starta din resa med en bättre kontrollerad astma.

Kostar det något?

Du betalar inget extra för AsthmaTuner men läkarbesöken hos Min Doktor kostar som vanlig patientavgift, frikort gäller.

Hur sätter jag igång?

För att komma igång med AsthmaTuner behövs två läkarbesök. I det första besöket säkerställer läkaren att din astma lämpar sig för digital behandling. Efter det får får du AsthmaTuners digitala spirometer hemskickad. I det andra besöket får du din läkarordinerade behandlingsplan. Du kan läsa mer om tjänsten här.

Varför AsthmaTuner?

Astma är ett tillstånd som kan utlösas av en mängd olika faktorer, allt från pollen till fysisk ansträngning. Dessa faktorer är individuella och den bästa behandlingen är personlig och behöver en kontinuerlig justering.

Många astmatiker får inte en optimerad behandling vilket leder till att många människor får för mycket eller för lite medicinering, som kan ha en negativ påverkan på livskvaliteten. Därför tror vi, genom att använda vår trådlösa spirometer och vår app, att du får en objektiv återkoppling om vilken medicin du ska ta vid en viss tidpunkt. Inte nog med det så slipper du att ta ledigt från arbetet eller sitta i väntrummet för att få träffa din vårgivare. Nu kan du träffa din vårdgivare digitalt, via video eller telefon.

Låter AsthmaTuner som något för dig?
Klicka här för att komma igång.

Se till att hålla utkik här på vår blogg för att inte missa spännande information om astma som kan vara hjälpsamma och användbara för astmatiker och närstående. Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss!

Glöm inte följa oss på Facebook här. Så att du enkelt kan hålla koll på nya blogginlägg.

Läs mer om astma här

Läs mer om AsthmaTuner här

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Missa aldrig ett blogginlägg!

Följ oss:

Testa din astma och plantera träd i regnskogen!

17 november 2020

Nu har vi lanserat samarbetet mellan AsthmaTuner och OneTreePlanted i appen. Våra användare kan nu…

Förbättrad spirometri

Nya referensvärden (Hedenström/Solymar) för spirometri!

04 november 2020

Intresset för spirometri på distans har ökat stort då det möjliggör en god och säker…

Covid spirometry

Är det säkert att göra spirometri på din klinik?

03 september 2020

Visir, munskydd, förkläde, desinficera till man storknar, filter på spirometern och plexiglas. Vi har hört…

Astmamedicin

Visst är det farligt med astmamedicin, eller?

08 juni 2020

Vi vet att det är många som undrar om det är farligt att ta astmamedicin….