Du vet väl att du som astmatiker hjälper oss plantera träd i regnskogen?
Du vet väl att du hjälper oss ta hand om jordens lungor när du tar hand om din astma? Läs mer

Nu kan jag springa halvmaraton i New York!

Vi har träffat Merja, hon är astmatiker och användare av AsthmaTuner. Merja har haft astma i över fem år. Hon motionerar mycket och ska snart, med hjälp av AsthmaTuner och Min Doktor, springa ett halvmaraton i New York.

Jag hamnade på hjärtakuten två gånger för att jag var felmedicinerad

Merja berättar att hon har haft astma i över fem år. Jag motionerar mycket och haft mycket problem med min astma och träning. Det blev så illa så när jag hade min tidigare behandling hamnade jag på hjärtakuten två gånger för att jag var felmedicinerad.

Förra året sprang jag Göteborgsvarvet och var felmedicinerad. Det var så jobbigt och slitsamt så jag sa att jag aldrig mer skulle springa. Det gjorde mig såklart väldigt ledsen, eftersom det är något jag gillar så mycket.

Nu använder jag AsthmaTuner och hade planerat springa halvmaraton i New York

Merja skaffade AsthmaTuner sommaren 2019. Hon tog kontakt med Min Doktor efter att ha sett AsthmaTuners annonser på Facebook.

 

Det var så himla bra, berättar hon. Jag pratade med Läkaren på Min Doktor om mina mål att klara våren med pollen och kunna springa ute. Efter att Min Doktor bytte behandling så fick jag bort krampen i luftrören direkt. Läkaren har sedan dess påpekat och haft med sig mina mål varje gång vi pratat.

Läkaren hos Min Doktor har varit helt fantastisk, berättar Merja. Jag har faktiskt inte träffat någon doktor live nu sedan jag började med AsthmaTuner.

Med hjälpen jag fick kunde jag våga börja satsa mot ett av mina mål att springa New York Halvmaraton. Jag är så glad att jag nu kan springa 1 h och 40 minuter utan att hosta när jag kommer hem. Nu verkar dock Coronaviruset hindra inresor till USA så kanske få blir nästa år.

Halleluja nu!

Merja berättar att hon har fått så mycket hjälp av Min Doktor. Hon känner inte av astman, har inte besvär av pollenallergin och kanske viktigast av allt, kan springa. Tack vare AsthmaTuner mår jag så bra! Jag belastar inte sjukvården i onödan utan sköter min astma när och var jag vill, fortsätter hon. Det har blivit lite av ett halleluja moment för mig.

 

Hur använder du AsthmaTuner och vad är det du gillar?

Jag testar mig minst var fjortonde dag. Nu gör jag det lite oftare när det är pollen i luften. Oftast testar jag mig både morgon och kväll under denna perioden för att ha extra bra koll

Graferna där man ser om astman blir sämre eller bättre är jättebra. När man testar sig är det superbra att man får svar på en gång och jag gillar att det är tydliga färger hur man mår, min brukar vara gul.!

Jag har även testa BETA-versionen på spirometrin för att se hur svårt det är. Det är väldigt tufft, men jag tänker att när jag gör spirometri på sjukhus måste jag vara ledig från jobbe för att ta mig dit. Nu gjorde jag det hemma idag och fixade disken när jag väntade 3 minuter mellan.

Vad skulle du vilja säga till andra astmatiker som inte använder AsthmaTuner?

Prova det för att ha en bättre koll själv och man lär sig på ett enkelt sätt hur man själv fungerar, det har underlättat så mycket för mig säger Merja.

”Tänk att någon har tänkt till, äntligen! Kopplingen till Min Doktor är super!”

Tusen tack till Merja för att vi fick träffa dig över en kaffe och prata om din upplevelse av AsthmaTuner. Är du astmatiker och använder AsthmaTuner och vill berätta om din upplevelse? Kontakta oss här

Läs mer om Min Doktor här.

AsthmaTuner

Med hjälp av AsthmaTuner så kan du aktivt följa din behandlingsplan och din lungfunktion med målet att bli helt symptomfri. Vill du läsa mer om hur du kan använda dig av oss och varför det är något för dig? Klicka här för att ta reda på mer!

Se till att hålla utkik här på vår blogg för att inte missa spännande information om astma som kan vara hjälpsamma och användbara för astmatiker och närstående. Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss!

Glöm inte följa oss på Facebook här. Så att du enkelt kan hålla koll på nya blogginlägg.

Läs mer om AsthmaTuner här

Läs mer om astma här

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Missa aldrig ett blogginlägg!

Följ oss:

Foto av Pax Engström

2020 med AsthmaTuner

22 december 2020

Året som har varit med AsthmaTuner Nu är 2020 snart över och även om det…

Testa din astma och plantera träd i regnskogen!

17 november 2020

Nu har vi lanserat samarbetet mellan AsthmaTuner och OneTreePlanted i appen. Våra användare kan nu…

Förbättrad spirometri

Nya referensvärden (Hedenström/Solymar) för spirometri!

04 november 2020

Intresset för spirometri på distans har ökat stort då det möjliggör en god och säker…

Covid spirometry

Är det säkert att göra spirometri på din klinik?

03 september 2020

Visir, munskydd, förkläde, desinficera till man storknar, filter på spirometern och plexiglas. Vi har hört…