Du vet väl att du som astmatiker hjälper oss plantera träd i regnskogen?
Du vet väl att du hjälper oss ta hand om jordens lungor när du tar hand om din astma? Läs mer

Bella beskriver livet med astma som något som kan liknas vid en berg och dalbana

Bella delar med sig av sina upplevelser som astmatiker och AsthmaTuner-användare

Jag började använda AsthmaTuner i maj 2020. Man kan säga att det förändrade mitt liv. Jag hade insjuknat i covid-19 i mars 2020 och satt fortfarande i karantän. Jag har aldrig tidigare haft så bra koll på min astma som jag har nu och jag har inte innan riktigt förstått hur olika triggers påverkar min astma( allergier, damm, värme, kyla, dofter, parfymer, avgaser, fysisk aktivitet osv.) Jag har även lärt mig att astman är som en berg och dalbana.

Det var väldigt smidigt att få en astmaläkare och Astma sjuksköterska digitalt eftersom jag inte kunde ta mig till ett sjukhus. Redan efter några få blås upptäckte min läkare att jag var undermedicinerad och hade helt fel mediciner. Jag hade fått svår astma. Jag fick nya astmamediciner. Jag hade det tufft, då jag under några månader hade 50 % lungkapacitet.

Hur mår du idag i din astma?

Nu mår jag mycket bättre i min astma även om jag fortfarande känner mig väldigt begränsad då astman hindrar mig i mitt dagliga liv. Jag undviker rök då jag blir dålig av det och låter min familj städa då jag inte tål rengöringsmedel. Jag har behövt åkt in akut några gånger vid extra jobbiga astmaanfall och måste alltid ha med mig medicinerna om jag ska någonstans. Förra sommaren fick jag en nebulisator ( använder samma medicin som Covid patienter) som gjorde att jag inte kände mig lika rädd för min astma. Den behöver jag använda vid försämringar eller om jag får anfall. Jag känner mig mycket tryggare nu i min astma och vet hur jag ska hantera det. Jag har även luftrenare( airsonett) ovanför sängen som är som en maskin som förbättrar min andning under nätterna.

Vilka faktorer brukar påverka din astma mest?

Jag är extra känslig för dofter, avgaser och parfymer. Jag har allergier mot pollen, frukter, grönsaker, skaldjur , atopiskt eksem och är långtidssjuk i Covid så med AsthmaTuner får jag mycket bättre koll på olika triggers

Hur har AsthmaTuner hjälpt dig och vad är ditt mål i livet?

Jag är riktigt tacksam över att använda AsthmaTuner eftersom den har förändrat mitt liv. Utan den hade jag inte fått rätt hjälp. Tack vare AsthmaTuner har jag kunnat gått dagliga stavgångspromenader. Jag gillar att cykla mountainbike och vara mycket aktiv, så nu jobbar jag på att bygga upp kondisen igen. Mitt mål är att bestiga ett berg och att kunna cykla som tidigare.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Missa aldrig ett blogginlägg!

Följ oss: