Du vet väl att du som astmatiker hjälper oss plantera träd i regnskogen?
Du vet väl att du hjälper oss ta hand om jordens lungor när du tar hand om din astma? Läs mer

Reversibilitetstest i AsthmaTuner

Nyhet! Spirometri med reversibilitet

Har du testat AsthmaTuners nya reversibilitetstest?

Denna efterlängtade funktion släpptes nyligen och har redan fått väldigt positiv respons av vårdgivare som hunnit prova med sina patienter.

“Det här är så himla bra! Spirometri med reversibilitet är fantastiskt, vissa patienter kan göra detta helt själva vilket kommer spara tid för oss”

Beställ ett reversibilitetstest från Careportal

Tanken bakom ett reversibilitetstest som vägleder patienten steg för steg i appen är att spara tid för både vårdgivare och patienter. Som astmasjuksköterskan nämner ovan är det fullt möjligt för patienter att utföra reversibilitetstest hemma, då slipper patienter åka in till kliniken för att göra testet och vårdgivarna får mindre arbete med att förklara för patienterna hur det går till.

Reversibilitetstest beställer du av din patient på samma sätt som du gör med de övriga verktygen – via ’Ändra instruktioner’ för befintliga patienter eller direkt i ’Lägg till ny patient’-flödet.

I appen visar vi patienten hur man gör – steg för steg

I appen får patienten en uppdaterad instruktion från sin vårdgivare. Står det att vårdgivaren beställt ett reversibilitetstest justeras spirometrifliken så att de kan påbörja ett nytt reversibilitetstest.

När patienten påbörjat testet visar appen hur man gör från pre-test till när i flödet de ska ta sin inhalator och sist men inte minst post-testet.

Vi vet att det kan ta några försök innan man får till rätt blåsteknik, därför är det nu även möjligt att göra upp till 10 individuella test per spirometrisession om du som vårdgivare skulle till exempel vilja be patienten att göra fler än 3 försök.

Under tiden kan du som vårdgivare följa hur individuella test trillar in i patientens spirometriflik i Careportal. När patienten slutfört hela flödet kan du jämföra pre- och posttest.

Vi utvecklar våra verktyg hela tiden!

Målet är att finnas där som ett stöd för både vårdgivare och patienter som använder AsthmaTuner för att fler ska kunna leva symptomfria liv.

Hos oss står säker och användarvänlig astmavård i fokus, därför har vi testat en hel del med både erfarna och nya användare innan vi släpper nya funktioner men vi vill alltid höra vad ni tycker! Vill du berätta om din AsthmaTuner-upplevelse eller ge förbättringsförslag?

Hör av dig till oss på support@asthmatuner.se

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Missa aldrig ett blogginlägg!

Följ oss: