Du vet väl att du som astmatiker hjälper oss plantera träd i regnskogen?
Du vet väl att du hjälper oss ta hand om jordens lungor när du tar hand om din astma? Läs mer

Nina Söderquist berättar om hur hon upplever sin astma

Berätta lite om vem du är och vad du gör

Jag heter Nina Söderquist och jobbar som artist, influenser och radioprogramledare på Rockklassiker. Jag har jobbat med underhållning hela mitt liv och jag älskar det. Turnerar större delen av året och är ofta på resande fot.

Ninas hemsida: https://www.ninasoderquist.com
Ninas Instagram: https://www.instagram.com/ninasoderquistan/

Hur och när fick du reda på att du har astma?

Jag fick min astmadiagnos när jag var i tioårsåldern. Jag hade haft problem med andningen vid fysisk ansträngning. Första gången det hände var jag i 10-års åldern. Jag spelade handbollsmatch och helt plötsligt kunde jag inte andas. Det var som om nåt snörades åt runt mina lungor och jag fick kämpa för att kunna andas. I samma veva fick jag även pälsdjursallergi och samma sak hände när jag fick allergisk reaktion. Jag gick till läkaren och fick diagnosen astma.

Vilka motgångar har du fått med din astma?

Jag har varit enormt begränsad i min träning då jag får svårt att andas vid ansträngning. Detta var extra problematiskt då jag under min uppväxt spelat handboll på elitnivå. Det kan även vara svårt i mitt arbete som sångerska och min andning krånglar. Det är Inte lätt att sjunga då.

Är det något du är tacksam över som du har lärt dig från motgångarna?

Jag är tacksam över att jag har en astma jag ändå kan leva med utan större hinder. Jag kan utföra mitt yrke och jag kan träna även om det ibland kan krävas planering och medicinering.

Hur är det att ha astma i samband med ditt yrke?

Det är inte lätt att sjunga när andningen krånglar det vill jag lova. Men med medicinering brukar det går bra.

När i dagliga livet är din astma som värst?

Min Astma är som värst vid fysisk ansträngning och så självklart när jag kommer i kontakt med pälsdjur. Jag får svårt att andas blir trött och hängig, inte roligt alls.

När i dagliga livet känner du att du har bäst kontroll över astman?

Helt ärligt så har jag inte haft den bästa kontrollen över min astma genom åren. När anfallen slår in är inget jag kan rå över och ibland kan det kännas lite hopplöst att inte veta i förväg. Därför är jag extra glad över att använda Asthmatuner.

Har du märkt någon skillnad i din astma sen du har börjat använda AsthmaTuner?

Absolut. Nu kan jag åtgärda min astma innan problemen uppkommer. Jag har järnkoll på min lungvolym och andning via appen. Funkar fantastiskt bra. Känns även tryckt att via Min Doktor har fått veta vilken medicin / dosering jag ska ta beroende på hur min lungvolym ser ut för stunden.

Är det något du skulle vilja säga till andra som du tror skulle vara inspirerade för andra som lever med astma?

Tveka inte ett ögonblick att skaffa Asthmatuner via Min Doktor. Det har funkat så bra för mig och nu känner jag mig trygg hela tiden. Det är som även är fantastiskt bra är ju att allt sker digitalt. Jag kan vara vart en i världen jag vill men ändå få den hjälp jag behöver. Jag är väldigt nöjd!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Missa aldrig ett blogginlägg!

Följ oss: