Du vet väl att du som astmatiker hjälper oss plantera träd i regnskogen?
Du vet väl att du hjälper oss ta hand om jordens lungor när du tar hand om din astma? Läs mer

Så bygger du behandlingsplan enligt GINA:s uppdaterade rapport

Vill du också att dina patienter med astma ska få ökad astmakontroll och följsamhet till behandling?

Vi vet att en skriftlig behandlingsplan ökar båda astmakontroll och följsamhet till behandling* men vi vet också att det kan vara svårt att tolka de olika behandlingsstegen och riktlinjerna. AsthmaTuner har därför skapat posters med förhoppningen att det ska bli lättare att bygga behandlingsplaner steg för steg.

16 november anordnar vi en digital workshop där vi går igenom postern för 12 år och uppåt och vi guidas i att bygga behandlingsplan enligt GINA:s uppdaterade rapport. Workshopen är kostnadsfri och kommer erbjudas både kl: 08-08.30 och kl: 15.30-16. Eventet riktar sig främst till dig som arbetar med patienter med astma i primärvården men alla som är intresserade är självklart välkomna att delta.


Efter workshopen ges möjlighet att beställa postern kostnadsfritt till er mottagning. Postern kommer i A2-format och kan sättas upp på mottagningen och användas som lathund när ni ska skapa behandlingsplaner till era patienter. 

Vill du delta men inte fått någon inbjudan? Klicka här så skickar vi en inbjudan.

Hoppas vi ses 16 november!

Vänliga hälsningar

AsthmaTuner-teamet

 

*Enligt Socialstyrelsens nationella rekommendationer för Hälso- och sjukvård ska alla personer med astma ha en skriftlig behandlingsplan. En skriftlig behandlingsplan ökar både graden av astmakontroll och följsamheten till behandling hos patienten jämfört med avsaknad av en skriftlig behandlingsplan (Nationella riktlinjer för vård vid astma och KOL, 2020)

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Missa aldrig ett blogginlägg!

Följ oss: