Support – vanliga frågor

Vem kan använda Asthmatuner?

Alla som har astmadiagnos och är äldre än 6 år kan använda AsthmaTuner. Systemet är inte CE-märkt för barn under 6 år eftersom lungfunktionstesterna inte är tillförlitliga nog.

Varför behöver jag AsthmaTuner?

Astma är en variabel sjukdom vilken kräver kontinuerlig förändringa av medicinering för att må som bäst. Med AsthmaTuner får du ett bra beslutsstöd. Dina värden sparas och delas med din läkare vlket gör uopföljningsmöten mer effektiva, då historiken är viktig för att kunna ge rätt medicinska råd.

Jag har redan en behandlingsplan, kan jag använda den?

Ja, din läkare kan enkelt ladda upp din befintliga behandlingsplan och göra eventuella justeringar om det behövs.

Vilken spirometer kan jag använda?

AsthmaTuner fungerar bara med vår egen Spirometer för att säkerställa att du har en säker upplevelsen

Kan mitt barn använda AsthmaTuner?

Om ditt barn är över 6 år kan de använda AsthmaTuner. Du skapar då först ett eget konto med BankID. Under profil i appen kan du sedan skapa ett konto till ditt barn och hantera barnets astma direkt i din telefon.

Är det säkert att använda AsthmaTuner?

AsthmaTuner är CE märkt och godkänt av läkemdelsverket. Effektivitet och säkerhet har utvärderats i en klinisk studie på Karolinska Institutet med goda resultat.

Kan alla kliniker använda Asthmatuner?

Alla kliniker kan använda AsthmaTuner. Fråga din vårdigivare eller maila din vårdgivares kontaktuppgifter till oss så berättar vi hur enkelt det är att komma igång.

Hur skiljer sig AsthmaTuner från andra astma appar?

AsthmaTuner är den enda kliniskt validerade appen som ger en automatisk behandlingsrekommendation i enlighet med internationella riktlinjer, vilket är en viktig funktion för att du skall må som bäst.

I vilka länder finns AsthmaTuner tillgängligt?

AsthmaTuner finns för tillfället endast tillgängligt i Sverige. Vi hoppas lansera i flera marknader snart.

Användarinstruktioner

Ladda gärna ner och läs instruktionerna för användning innan du börjar eller om du behöver support. Klicka på ikonen för att öppna dokumentet i ny flik eller klicka på filnamnet för att ladda ner filen direkt.

Kontakta oss

Komma igång med AsthmaTuner, delta i våra kliniska prövningar
eller har några andra frågor om AsthmaTuner så är du välkommen att kontakta oss på