Konfigurera ett barnkonto

För att skapa ett barnkonto för din patient kan du följa dessa steg:

Skicka en inbjudan

Skapa en ny inbjudan i Careportal och lägg till barnets personnummer. Välj relevanta verktyg. Om du lägger till ett telefonnummer skickas ett välkomst-SMS till patienten med instruktioner om att ladda ner AsthmaTuner-appen.

Om barnet INTE har BankID

Om barnet inte har ett eget BankID behöver en vårdnadshavare skapa kontot åt barnet med hjälp av vårdnadshavarens BankID.

1. Ladda ner AsthmaTuner-appen på vårdnadshavarens telefon. Tryck på skapa konto och välj “För någon annan”.
  2. Vårdnadshavaren verifierar sin identitet med BankID
  3. Fyll i barnets uppgifter (personnummer, namn, telefonnummer och lösenord). Om barnet inte har ett eget telefonnummer, fyll i vårdnadshavarens telefonnummer istället.
  4. Verifiera telefonnumret genom att ange koden som skickas via SMS
  5. Välj om barnet har en egen telefon eller om du vill fortsätta installationen på vårdnadshavarens telefon. I båda fallen kommer målsmans konto automatiskt att ställas in för att följa barnkontot.

Om du använder barnets telefon

Installera AsthmaTuner-appen på barnets telefon och logga in med SMS. Fyll i barnets personnummer, tidigare skapat lösenord och SMS-kod.

Om du använder målsmans telefon

Logga in med SMS, fyll i barnets personnummer och tidigare skapade lösenord. Du kan nu använda barnkontot på vårdnadshavarens telefon.

För att komma åt målsmans konto i ett senare skede behöver du logga ut från barnkontot och logga in med vårdnadshavarens personnummer och BankID.

Om barnet har BankID

Om de har BankID kan de skapa ett konto åt sig själva.

1. Be dem att ladda ner AsthmaTuner-appen på den telefon de vill använda verktygen på
  2. Välj “Skapa konto åt mig själv”
  3. Fyll i barnets personnummer och verifiera med deras BankID-app
  4. Fyll i deras namn och e-postadress (om de inte har en egen e-postadress kan de använda sin vårdnadshavares e-postadress)

Om vårdnadshavaren vill följa barnets framsteg på en separat telefon måste hen bjudas in att följa kontot.